City Vest har altid været en stor del af Allan Stjernholms liv. Hans farfar overtog centerets slagterbutik få år efter City Vest åbnede, og med den nye ejer skiftede butikken navn til Slagter Stjernholm. Lige siden har den haft samme placering i hjørnet af det tidligere ”Madtorvet” – og det forpligter …
“Jeg kan ikke huske andet, end at min familie har haft slagteren,” fortæller Allan. ”De overtog i den i ’77, og jeg er født i ’80 – så det har altid været en del af mit liv. Jeg gik på Gellerup Skole. Det der hedder Sødalskolen nu. Så jeg kom her meget som barn. Mine kammerater og jeg gik tit til gartneren og bageren, og så skulle vi selvfølgelig også ind til min far og have en sandwich, inden vi tog hjem.”
Så med en hverdag i Gellerup besøgte Allan City Vest med både venner og familie.
“Skulle man slå lidt tid ihjel, var det her, vi gik ind. City Vest var nærmest en legeplads for os – her var et sjovt mix af butikker. Dyrehandleren er en af de ting, jeg virkelig kan huske fra min barndom. Der gik ind i mellem rygter om, at nogle af dyrene var sluppet løs i centeret. De historier har der været mange af. Om de er sande, ved jeg ikke, men snakken gik.”
Selvom slagterfamilien selvfølgelig spiste meget hjemmelavet mad i hverdagen, blev der også plads til et lækkert måltid i centeret – og i weekenderne var det her, de købte slik.
“Det, jeg husker allerbedst, er Svalekiosken. Det helt store var bland-selv-slik, og man kunne leje videofilm og Nintendo. Jeg er også kommet meget på MacKenzie Pub. Min far var meget bekendt med Olaf, så der kom vi tit og fik en vikingegryde.”
Det var ikke en forudbestemt plan, at Allan eller hans far, Lars, skulle blive slagtere – og endda medejere – men de endte begge i Slagter Stjernholm. Og de er begge meget stolte af at føre butikken videre i familiens navn.
“Mit første job var her hos slagteren som opvasker. På det tidspunkt lå det ikke i kortene, at jeg skulle følge i min far eller farfars fodspor. Jeg gik på handelsskole, og jeg ville gerne noget med detail, så jeg startede i elektronikbranchen. Min far er heller ikke uddannet slagter – han er uddannet radiohandler.”



Efter 4-5 år som opvasker forfulgte Allan elektronikdrømmen, men der gik ikke mange år, før han vendte tilbage til Slagter Stjernholm. Denne gang med et større ansvar og en ambition om at drive slagteren videre.
“For mig blev arbejdet i elektronikbranchen lidt for administrativt, og jeg kunne godt tænke mig at lave noget med mine hænder. Så jeg tog en snak med min far, og vi blev enige om, at jeg skulle prøve det af i slagteren. Og siden har jeg ikke set mig tilbage – det er et superfedt miljø.”
Med afsæt i en stor kærlighed til madlavning overtog Allan Stjernholm slagterforretningen i City Vest. Han fortæller, at hans erfaring var tæt på ikke-eksisterende, men med stor hjælp og godt samarbejde med sin far og alle de dygtige ansatte, har Allan nu stolt drevet Slagter Stjernholm videre i 15 år.
”Vi har og havde super dygtige ansatte i butikken. En del af dem har været med, helt fra dengang jeg startede, så jeg blev hurtigt sat ind i tingene. To ansatte har været der i 35 år, og én i 20 år – så de bliver heldigvis længe.”
Slagter Stjernholm er en af de butikker, der har ligget i City Vest i længst tid, og dét er der ifølge Allan Stjernholm en helt særlig grund til.
“Vi har mange lokale og loyale kunder, som har boet i området i mange år. Vi har været heldige at kunne videreudvikle på slagteren, både fordi den er familieejet, og fordi den ligger, hvor den gør. Vi har så meget plads. Men jeg tror også, historien har indflydelse. Slagter Stjernholm er blevet lidt synonym med City Vest. Sådan er det nok, når man har ligget samme sted i næsten 50 år.”
Så Allan er også bevidst om værdien af at fastholde de tiltag, som hans far og farfar har indført.
”Frikadellerne, leverpostejen og flere af de der traditionelle ting er stadig min farfars opskrifter. Så vi har virkelig prøvet at holde fast i traditionerne, så de ikke går tabt undervejs. Det er også nogle af de ting, vi sælger rigtig meget af,” fortæller Allan og afslutter:
“Det forpligter at være 3. generation. Mange af kunderne kan huske både min farfar og min far, og det er bare ekstra sjovt. Og vildt at man kan fastholde en kunde i tre generationer. Så der er en meget stor portion stolthed i at drive sin fars og farfars forretning videre – det må jeg indrømme.”