Hyggestunder med hele familien - CityVest
Åbent i dag
Butikker: Føtex: Lidl:

Butikker

mandag 10:00 - 19:00
tirsdag 10:00 - 19:00
onsdag 10:00 - 19:00
torsdag 10:00 - 19:00
fredag 10:00 - 19:00
lørdag 10:00 - 16:00

Føtex

mandag 08:00 - 21:00
tirsdag 08:00 - 21:00
onsdag 08:00 - 21:00
torsdag 08:00 - 21:00
fredag 08:00 - 21:00
lørdag 08:00 - 21:00
søndag 08:00 - 21:00

Lidl

mandag 08:00 - 21:00
tirsdag 08:00 - 21:00
onsdag 08:00 - 21:00
torsdag 08:00 - 21:00
fredag 08:00 - 21:00
lørdag 08:00 - 21:00
søndag 08:00 - 21:00
Aeblechips

Hyggestunder med hele familien

De grå efterårsdage behøver slet ikke være kedelige. Udnyt de koldere dage til friske gåture i skoven, varm kakao og hyggelige indendørs projekter. Vi har samlet fire gode efterårsaktiviteter, som udfordrer både kreativiteten og hjernen.

Form kastanjedyr

Efterår er kastanjetid. Find tændstikker, garn og maling frem, og lav alt fra små dyr til store edderkoppespind. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave med dine kastanjer.

 

Pres fine blomsterbilleder

Tag børnene med i skoven, og find efterårets smukkeste blade og blomster, pres dem, og sæt dem i en ramme. Så har I de fineste efterårsbilleder til børneværelset.

Sådan gør du:

Find de blomster og blade, du gerne vil tørre.

Læg dem i pres i en tyk bog i 10-14 dage. Sørg for at bladene ikke ligger oven på hinanden.

Tag de tørrede planter ud, og klistr dem på papir med en limpistol.

Sæt dem i en ramme, og stil dem på reolen eller hæng dem på væggen.

 

Spil et spil

Brætspil har fået et comeback. Og det er der en rigtig god grund til. Brætspil er ikke alene sjovt, de samler også familien til hyggeligt samvær rundt om sofabordet. Og der findes heldigvis masser af familievenlige spil, hvor både børn og voksne bliver udfordret på paratviden og kreativitet.

Opskrift: Lad det simre

Grydestegt kylling
Simremad er ikke alene velsmagende og lækkert på de kolde efterårsaftener, det er også nemt at lave. Prøv Claus Meyers opskrift på grydestegt kylling med rabarberkompot, agurkesalat og kartofler i skysovs.

(TIL 4 PERSONER)
1 kylling (1500-1600 g)
1½ tsk. fint salt
1 bundt persille
4 stilke løvstikke
5 kviste timian
3 laurbærblade
40 g smør til smørbolle
40 g hvedemel

AGURKESALAT
1 agurk
½ tsk. salt
50 g sukker
½ dl æblecidereddike

RABARBERKOMPOT
1 bundt rabarber (ca. 500 g)
200 g sukker

ANDET
Havsalt og friskkværnet peber
Smør og rapsolie til stegning
600 g nye kartofler

SÅDAN GØR DU:

Gnid kyllingen ind i salt, og krydr den indvendigt med både salt og peber. Skyl de friske krydderurter. Kom persille og løvstikke ind i kyllingen – gem lidt af persillen til kartoflerne.

Smelt smør og olie i en stor tykbundet stegegryde. Brun kyllingen grundigt på alle sider ved middelvarme. Det er vigtigt, at kyllingen får en dyb brun farve, da det er med til at give smag og farve i sovsen. Hæld det brugte fedtstof fra gryden.

Tilsæt 1-1,2 liter vand, timiankviste og laurbærblade – vandet skal kun stå halvt op omkring kyllingen. Lad kyllingen simre under låg i 1½-2 timer ved svag varme.

AGURKESALAT
Snit agurkerne i fine skiver, vend dem med salt, og lad dem trække i 1 times tid. Kog sukker, 1 dl vand og eddike op i en gryde med salt og friskkværnet peber. Lad lagen køle af. Klem agurkeskiverne fri for væske, og kom dem ned i lagen. Agurkerne skal trække i mindst 30 minutter.

RABARBERKOMPOT
Skær top og bund af rabarberne, skyl dem, og snit i grove stykker. Kom dem i en gryde med en lille smule vand, tilsæt sukker, og kog til kompot-konsistens. Smag til med salt og rigeligt sort peber. Lad kompotten køle af.

RESTEN
Vask og skrub kartoflerne, kog dem i 10-12 minutter i saltet vand, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet under låg. Hak persillen, og vend den ned i kartoflerne med en klat smør og et drys havsalt.

Tag kyllingen op af gryden, og hold den varm. Skum skyen for det værste fedt. Du skal have mindst 8 dl tilbage. Smelt smørret i en lille gryde, og tilsæt hvedemel. Rist det godt igennem et par minutter. Pisk smørbollen over i skyen, pas på den ikke koger, mens du gør det. Kog skyen langsomt op, så undgår du klumper i sovsen. Kog godt igennem, og smag til med salt og peber.

VED  SERVERING
Partér kyllingen i lår og bryst, del låret i leddet, og del stykkerne op. Varm sovsen op, og servér kyllingen med sovs, kartofler, rabarberkompot og agurkesalat.