Blåmuslinger i mild kokosfløde - CityVest
Læser

Blåmuslinger i mild kokosfløde

Blåmuslinger i mild kokosfløde

For at fremhæve smagen i muslingerne, skal du afslutte med en kraftig, reduceret sauce, hvor der til slut kommer kold smør i. Den kraftige dildsmag i retten og i olien giver en tone af friskhed og lidt bitterhed. Prøv at drikke en iskold, lys, tør sherry til.

Sådan gør du:

Start med at rense muslingerne for alle urenheder og kontrollér, at de er lukkede. Er de ikke det, skal de kasseres på stedet. Hak løg og fennikel og brun dette ved høj varme i olie, til det tager farve. Tilsæt muslinger, fløde, kokosfløde samt en lille smule vand, så det ikke brænder på. Hak 3 stængler dild groft og læg det ved muslingerne sammen med laurbærblade.

Læg låget på retten og vent til alle muslinger er helt åbne og gennemvarme. Si nu væsken ned i en lille gryde og sæt fuld varme på til halvdelen af væsken er fordampet. Slut af med at piske en klat iskold smør i og hæld den cremede sovs over muslingerne, inden du serverer. Husk at opbevare muslingerne under låg, mens du reducerer sovsen.

Den ”grønne” olie laver du ved at lune olivenolie samt rigeligt med dild i ca. 20 minutter. Olien må kun være lun og på ingen måde fritere dilden. Når tiden er gået, bruger du en stavblender til at blende olie og dild. Du sier det herefter gennem et kaffefilter og lader olien afkøle.

Vurder opskriften:

Ingredienser

1 kg friske blåmuslinger
7 fed pillede hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
3 laurbærblade
1/2 finthakket fennikel
5 kraftige stængler dild
1/4 l kokosfløde
5 cl fløde
Lidt koldt smør
2 dl olivenolie

Følg hjertetog sig ja til

Få masser af inspiration, sjove konkurrencer og hyggelige events for hele familien – direkte i din indbakke. Samtidig deltager du hver måned i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til City Vest. Vinderen får direkte besked via mail.