Sådan gør du:
Forberedelse:
_
Put de optøede andelår i en gryde sammen med andefedtet, et snittet løg og laurbærbladene. Lad det simre i ca. 4-5 timer. Når andelårene er møre, lægges de i en lerskål, hvorefter fedtet hældes over. Lårene kan holde sig på køl længe, typisk 3 måneder, men husk at fedtlåget skal være intakt.
_
Tilberedning:
_
Når de spises, fjerner du dem fra fedtet og lægger dem på en bradepande. Gril dem i ovnen til de er varme og dejlige sprøde. Husk at krydre med rigeligt salt.
_
Snit kålet fint, og kom det i en varm tykbundet gryde med lidt smeltet smør. Omrør til kålen begynder at falde sammen. Tilsæt en lille smule sukker og balsamisk eddike. Lad kålen lune videre i gryden ved svag varme, og tilsæt efter ca. 30 minutter kanel og saften fra en appelsin. Lad herefter kålen lune videre til den har den ønskede konsistens.
_
Kom sukkeret i en stor pande og varm det op til det begynder at karamellisere. Når sukkeret er helt smeltet tilsættes smørret. Tilsæt kartoflerne og rør rundt i dem, så karamellen bliver jævnt fordelt. Lad det stå og simre indtil kartoflerne er blevet varme og har fået en flot farve.
_
Lun den færdige sky, og lad den koge ind til smagen er intens.
_
Varm vaniljesukkerlagen op. Kom de skyllede druer i den varme lage, og stil det herefter på køl indtil servering. Druerne kan laves i god tid, da de kan holde sig længe på køl.