Gravad laks - den bedste opskrift - masser af smag | City Vest

Gravad laks

Fedme, syre og salt, som her kommer fra ansjoserne, giver en eksplosion i munden i forhold til brugen af almindeligt salt. Der skal noget ekstra til at ”skære” igennem fedmen fra mayonnaisen. Persilleroden får en karakteristisk nøddesmag, der klæder de friske koriander.

Sådan gør du:

Skær svampene i passende størrelser og rist dem. De skal være gyldne og sprøde. Disse rører du i mayonnaisen sammen med de hele ansjosfileter. Smag til med citron, salt og peber.

Fritér persilleroden i olien til den er helt mørk og sprød. Lad den køle af på et trækkende underlag, evt. køkkenrulle.

 

Prøv også: Koldrøget laks med hytteost og Melanesian Mango

Vurder opskriften:

Ingredienser

8 tynde skiver gravad laks – køb den hos fiskemanden
1 dl god mayo, lav den evt. selv
1 kejserhat eller 5 markchampignoner
4 rensede ansjosfiletter
8 tynde skiver persillerod
Frisk koriander
1 liter rapsolie til fritering

Følg hjertetog sig ja til

Få masser af inspiration, sjove konkurrencer og hyggelige events for hele familien – direkte i din indbakke. Samtidig deltager du hver måned i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til City Vest. Vinderen får direkte besked via mail.