Hvorfor ikke lave nogle lækkerier, som samtidig spreder julestemning i hjemmet? Find juleformene frem, og lav en guirlande af peberkager.
Spiseligt julepynt
Sådan gør du:
Smelt smør, farin og sirup i en gryde, og lad det køle af. Bland mel, hjorte-tak-salt og krydderier i en skål. Tilsæt smørblandingen og æg, og ælt dejen sammen.
Stil på køl i mindst et par timer.
Tænd ovnen på 180 grader, drys bordet med lidt mel, rul dejen ud, og udstik dine figurer. Stik et hul i hver kage, så de kan hænge, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af.
Rør æggehvide og flormelis sammen til glasur. Pynt julekagerne med fine mønstre, og kom sukkerkugler på.
TIP: Bliv inspireret til andet spiseligt julepynt i Tobias Hamann-Pedersens nye julebagebog. Tobias’ jul, BOG & IDÉ, 149,95 kr.