Nemme og lækre müslibarer

Müslibarer er den perfekte formiddags- eller eftermiddagssnack. De er et godt og sundt alternativ til mange købesnacks, og så er de både mættende, lækre og nemme at have med på farten. Selvom det måske lyder besværligt, så er müslibarer faktisk super nemme at lave! Disse hjemmelavede müslibarer er lavet med bare fem ingredienser – og de skal ikke engang bages. Nemmere bliver det ikke!

Sådan gør du:

Start med at hakke mandlerne groft (de må ikke blive for finhakkede), og hæl mandler i en skål. Hak derefter dadlerne. Husk at fjerne stenene fra dadlerne, inden du hakker dem. Hak dadlerne til de er blevet til en klæbrig, sammenhængende masse. Tilsæt havregryn og kokosolie til dadelmassen. Hvis din kokosolie er fast, så smelt den i et vandbad, inden du tilsætter den. Hak massen igen. Tilsæt nu de tørrede tranebær og mandlerne, du startede med at hakke. Hak det hele igen, indtil du har en jævn og sammenhængende masse.

Fordel massen i en folieform med bagepapir, så du nemt kan løfte den ud af formen senere. Det er vigtigt at trykke massen godt ned, så müslibarerne kommer til at hænge ordentlig sammen. Sæt formen i fryseren i 30 min. (eller i køleskabet et par timer), så massen kan blive fast og sammenhængende, inden du skærer müslibarerne ud i den ønskede størrelse.

Opbevar müslibarerne i køleskabet – de bør kunne holde sig 1-2 uger på køl – hvis de altså ikke er spist inden!

Du kan også eksperimentere med andre ingredienser. Prøv med hakket mørk chokolade, chiafrø, alle former for nødder, frø, kerner, peanutbutter og andre tørrede frugter – kun fantasien sætter grænser.

Har I fået mod på mere familietid i køkkenet, så prøv også opskriften på vores søde kanelsnegle – find den her

Vurder opskriften:

Ingredienser

150 g grofthakkede mandler
200 g dadler
120 g grovvalsede havregryn
½ dl kokosolie
100 g tørrede tranebær