Læser

Nemme og lækre müslibarer

Nemme og lækre müslibarer

Müslibarer er den perfekte formiddags- eller eftermiddagssnack. De er et sundt alternativ til købesnacks, og så er de både mættende, lækre og nemme at have med på farten. Selvom det måske lyder besværligt, så er müslibarer faktisk super nemme at lave! Disse hjemmelavede müslibarer er lavet med bare fem ingredienser – og de skal ikke engang bages. Nemmere bliver det ikke!

Se videoen her

Sådan gør du

1. Hak mandlerne groft, og hæl dem i en skål.
2. Fjern stenene fra dadlerne, og hak dem til de bliver til en klæbrig, sammenhængende masse.
2. Tilsæt havregryn og kokosolie til dadelmassen. Hvis din kokosolie er fast, så smelt den i et vandbad inden.
3. Hak massen igen.
4. Tilsæt de hakkede mandler og tørrede tranebære.
5. Hak det hele igen, indtil du har en jævn og sammenhængende masse.
6. Fordel massen i en folieform med bagepapir, så du nemt kan løfte den ud af formen senere. Tryk massen godt ned, så müslibarerne hænger ordentlig sammen.
7. Sæt det i fryseren i 30 min., så massen kan blive fast.
8. Skær müslibarerne ud i den ønskede størrelse.

Done – velbekomme!

Opbevaring og gode tips

Opbevar müslibarerne i køleskabet – de bør kunne holde sig 1-2 uger på køl – hvis de altså ikke er spist inden!
Du kan også eksperimentere med andre ingredienser. Prøv f.eks. med hakket mørk chokolade, chiafrø, nødder, frø, kerner, peanutbutter og andre tørrede frugter – kun fantasien sætter grænser.

Har I fået mod på mere familietid i køkkenet? Så kan du finde flere opskrifter her!

Vurder opskriften:

Ingredienser

150 g grofthakkede mandler
200 g dadler
120 g grovvalsede havregryn
½ dl kokosolie
100 g tørrede tranebær