Menuen til sæsonens fester - CityVest

Menuen til sæsonens fester

Menu, vin og torsk

Menuen til sæsonens fester

Bliv inspireret, når specialbutikkerne guider til årets juleand, nytårstorsk og den helt rigtige vin.

Den bedste nytårstorsk

Anbefalet af Jan D. Hansen fra Slagter Stjernholm kød, fjerkræ og fisk


Indkøbsliste:

  • torskefileter
  • en god olie
  • grøntsager, fx
    gulerødder og porrer
  • tomater
  • salt og peber

Sådan gør du:

Torskefilet er populært til nytår. Det er både nemt og lækkert, og så tager det kun 15 minutter i ovnen.

Tænd ovnen på 180 grader. Kom grøntsagerne i et fad. Læg torskefileterne oven på, og smør med en god olie samt salt og peber. Læg tomatskiver oven på torskefileterne, og put sølvpapir over.

Bag torsken i ovnen i 15 minutter.

Den perfekte juleand

Anbefalet af Slagtermester Allan Stjernholm fra Slagter Stjernholm kød, fjerkræ og fisk

And


Indkøbsliste:

  • andesteg
  • svesker
  • æbler
  • salt og peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader.

Skyl anden indvendig med vand. Krydr den med salt og peber, både indvendig og udvendig. Fyld med æblebåde og svesker.

Sæt en bradepande med vand i bunden i den forvarmede ovn. Læg kråsen i bradepanden, og steg den med fra start. Sæt derefter anden på en rist med brystet nedad, og skru temperaturen ned på 160 grader. Steg anden i 45 minutter.

Vend anden, så den ligger med brystet opad. Steg anden videre i 1 time og 45 minutter ved 160 grader. Sørg for, at der hele tiden er vand i bradepanden.

Efterbrun anden ved 220 grader i 10 minutter, hvis den ikke er sprød nok.

Den rette vinmenu

Anbefalet af Kasper Berg i Føtex

Vurder opskriften:
Følg hjertetog sig ja til

Få masser af inspiration, sjove konkurrencer og hyggelige events for hele familien – direkte i din indbakke. Samtidig deltager du hver måned i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til City Vest. Vinderen får direkte besked via mail.