Læser

Paté af gris og hakket kalv med svampe og rosmarin...

Paté af gris og hakket kalv med svampe og rosmarin

Hak løgene fint og lad dem klare i lidt smør.

Hak svinespæk og kyllingelever. Hak kalv og flæskekød lidt grovere.

Bland derpå kød, løg, æg, krydderier og cognac grundigt.

Læg bacon og laurbær i en passende form. Bacon skal hænge ud over formen. Kom farsen i formen og fold baconskiverne op over. Dæk formen med folie og sæt den i et vandbad i ovnen. Patéen bages i ca. 90 min. ved 180 grader. Fjern derefter folien og lad patéen afkøle.

Sæt den i køleskabet under pres natten over.

Vurder opskriften:
5/5 - (1 Stemme)

Ingredienser

5 cl fed fløde, gerne double cream

4 fed hvidløg
5-6 skalotteløg
100 g  afkølet svinespæk
100 g  kyllingelever
200 g  kalvesmåkød
200 g  nakkekam (du kan evt. bare skære kødet, for at få en pænere paté)
1 æg
1 tsk  stødt ingefær
4 finknuste kaffebønner
Ca. 1 dl cognac
5 skiver økologisk bacon
4 laurbærblade
Frisk rosmarin
Salt og peber