Læser

Risalamande med glaseret appelsinskal

Risalamande med glaseret appelsinskal

Sådan gør du:

Risalamande

Kog først risengrøden efter anvisningerne på posen med grødris. Tilsæt vanillestangen mens grøden køler af. Når grøden er kølet helt af fjernes vanillestangen. Mandlerne smuttes og hakkes og blandes i grøden. Fløden piskes til flødeskum og vendes i grøden. Det er vigtigt, at gøre dette forsigtigt for at opnå en let og luftig konsistens i risalamanden.

Glaseret appelsinskal

Pil skrællen af appelsinen uden at medtage det hvide mellemlag, og skær den derefter i tynde ensartede strimler.
Opløs sukkeret på panden og vær opmærksom på, at det skal være helt opløst. Herefter tilsættes vand og vanillestang og massen koges i yderligere 4 minutter. Nu tilsættes appelsinskallen og vendes rundt i sukkerlagen. Når skallen er helt dækket af den lækre lage tages alle appelsinstykker op og lægges enkeltvis på et stykke bagepapir.
Når de er kølet af, har du et lækkert tvist til årets risalamande.

Velbekommen!

Vurder opskriften:
4.5/5 - (2 Stemmer)

Ingredienser

1 dl  vand
60 g  grødris
1 vanillestang
4 dl  sødmælk
2 spsk sukker
50 g hakkede mandler
2½ dl piskefløde

Til lagen skal du bruge:
1 økologisk appelsin (kun skallen)
2 dl vand
2 dl sukker
1 stang frisk vanille