Læser

Søde kanelsnegle og chokoladeskeer

Søde kanelsnegle og chokoladeskeer

Invitér børnene med i køkkenet til en hyggelig bagedag. Vi har fundet to nemme opskrifter, som alle i familien kan være med til; Søde kanelsnegle og lækre chokoladeskeer til varm kakao.

Søde kanelsnegle – sådan gør du

1. Opløs gæren i den lillefingervarme mælk.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen.
3. Lad den hæve i en time.

4. Del dejen i to, og rul den ud i firkanter (ca. 30×30).
5. Bland smør, farin og kanel til en masse, og fordel fyldet på de to firkanter.
6. Rul hver firkant sammen som en roulade, og skær i 12 skiver.
7. Sæt sneglene på en bageplade, tryk dem let, og løsne 2 cm i enden til sneglens hoved.
8. Lad dem hæve i 30 min.

9. Pensel sneglene med æg
10. Bag dem i ovnen i ca. 8 min ved varmluft 220°C.

11. Kom hvid glasur på sneglene, når de er kølet af.
12. Lav små øjne på skumfiduserne med kakaoglasur.
12. Kom de små øjne på tandstikkerne, og sæt dem i sneglene.

Så er sneglene klar!

Chokoladeskeer til varm kakao – sådan gør du

1. Smelt chokoladen over et vandbad.
2. Hæld den flydende chokolade i en form. Vil du have forskellige lag, så lad et lag størkne let.
3. Stik træskeerne ned i midten af chokoladerne.
4. Top med dit yndlingstopping, og stil formen i køleskabet.

 

Er I vilde med madlavningshygge? Så find flere opskrifter her!

Vurder opskriften:

Ingredienser

Til 24 snegle

Dej
50 g gær
1 dl mælk
300 g hvedemel
100 g smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg

Fyld
100 g smør
100 g brun farin
2 tsk. kanel

Pynt
tandstikker
en pose små skumfiduser
100 g flormelis
2 spsk. vand
2 tsk. kakao

 

Til 6 chokoladeskeer

200 g chokolade
træskeer
skumfiduser, karamel eller pebermynte som topping