Stegt sild med kold løgkompot

Eddike, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges i 10 minutter. Tilsæt løg, som er skåret i tynde skiver og kog det yderligere ca. 2 minutter. Afkøl lagen.

Rengør sildefiletterne. Smør silden indvendig med sennep, før du vender dem i melet. Steg sildefileterne i smør 5 minutter på hver side, til de er sprøde. Læg dem i en skål eller fad med låg og hæld lagen over. Sildene kan serveres dagen efter.

Til løgkompoten skærer du de skrællede løg i skiver og blancherer dem i ca. 2 minutter. Bland de afkølede skiver i blandingen af sennep og cremefraiche. Du kan smage til med sukker, salt og peber.

Vurder opskriften:

Ingredienser

4 ferske sild
Salt og peber
3 æg
100 g rugmel
Lidt Dijonsennep til silden
Smør til stegning
2 dl eddike
Lidt frisk dild
10 hvide peberkorn
80 g sukker
4 alm. løg
2 spsk dijonsennep
2 spsk fiskesennep
2 spsk sød fransk sennep
1 dl fed økologisk creme fraiche