Alle retter er til 4 pers.
Tørret skinke med æblechutney og revet manchego
8 skiver af slagterens tørrede skinke
1 glas æblechutney fra slagteren
100 g. manchego
Server skinken med revet ost og æblechutney.
Stegt brød med stenbidderrogn og rørt dilddressing
8 stykker brød
200 g. stenbiderrogn fra fiskehandleren
Dressing:
2 dl creme fraiche, gerne økologisk
Rigeligt med dild
Salt og peber
Saften af en halv citron
Saften af en lime
½ finthakket rødløg
Rør dressingen sammen. Vent med at tilsætte rødløg til servering, da det afgiver farve. Brødet steges på en pande i lidt raps- eller olivenolie og anrettes med rogn og dressing. Brødet må gerne være lunt og resten koldt. Pyntes med frisk dild og kværnet, sort peber.
Økologiske dadler rullet i bacon
8 økologiske tørrede dadler
8 skiver god, skiveskåret bacon
Dadlerne rulles i bacon og steges sprøde og mørke på panden i en smule olie. Spises straks. Kan serveres med lidt god hvidløgsmayo: Bland en god mayo med knust hvidløg og citronsaft og smag evt. til med cayennepeber.
Prøv også opskriften Tapasdesserter: ost, melon og flan