Vil du give din juleand et lille tvist uden at gå på kompromis med traditionerne? Lav anden helt, som du plejer, og eksperimentér med tilbehøret.
Rødkål og rødbede i kokos
Sådan gør du:
Skær stokken af rødkålen, fjern de yderste blade, og del den i to halve. Pil bladene af den ene halvdel, og bræk dem i fine stykker.
Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblerne i både. Skræl mangoen, og skær den i både.
Bag kokoschips i ovnen i ca. 5-7 -minutter ved 175 grader, og lad dem køle af. Blend halvdelen af kokoschips-ene med balsamico, dijonsennep, salt og peber til en masse. Blend videre, mens du hælder olien i lidt efter lidt.
Vend dressingen med kål, rødbeder, mango- og æblebåde. Pynt salaten med resten af de bagte kokoschips og hakket mynte.
TIP! Find flere af Mette Løvboms salatopskrifter i bogen Salattøsen – kål hele året rundt, BOG & IDÉ, 249,95 kr.
3 tip til den lækreste juleand
Allan Stjernholm fra Slagter Stjernholm:
1. Forvarm ovnen til 220 grader, og sænk den så til 160 grader, når anden skal ind.
2. Sørg hele tiden for, at der er væde i bradepanden, mens anden er i ovnen.
3. Efterbrun anden ved 220 grader, hvis den ikke er sprød nok.

