Torsk med pesto og sauterede grøntsager | City Vest
Læser

Torsk med pesto og sauterede grøntsager

Torsk med pesto og sauterede grøntsager

Torsk med pesto og sauterede grøntsager

Fremgangsmåde

Kog den friske torskerogn i vand med salt, citron og laurbærblade, så det lige dækker. Koges ved middelvarme i ca. 15 min.

Læg rognen i friskt, koldt vand, tag hinden af og skær i skiver.

Skær torskefileterne i skiver à 150 gr. og læg dem i et ovnfast fad. Smør 2 tsk. persille- eller basilikumspesto på hvert stykke. Krydres med salt og peber. Ovnsteges ved 200 grader i 10-12 min. til fisken er hvid og fast.

Varm panden op med smør eller olie og sauter majroerne i 4 min. Tilsæt spidskål og strimler af peberfrugt, og sauter yderligere i et par minutter. Krydres med salt, peber og friskhakket persille eller basilikum.

Anret torskefilleterne med skiver af torskerogn på bund af sauterede grøntsager.

Tip:

fiskehandleren Gelfisk i City Vest til at tage ben ud af torskefileten. Opskriften kan også laves uden den friske torskerogn.

Prøv eventuelt at pynte med frisk stenbiderrogn, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det.

Tip til børn:

Varm børnenes favorit tomatsauce og server med pasta til.

 

Prøv også vores: Torsk med brøndkarse, rygeost og radise på sprøde kiks

Vurder opskriften:

Ingredienser

Til 4 pers.

4 stk. torskefilet a 150 gr.

2 spsk. persille- eller basilikumspesto

300 gr. frisk torskerogn/-bukser

1 tsk. salt

1 tsk. citron i skiver

2 stk. laurbærblade

Grøntsagssauté:

25 gr. smør eller olie

300 gr. majroer i kvarte

300 gr. snittet spidskål

1 peberfrugt i strimler

Salt og friskkværnet peber

1 dl. hakket persille eller frisk basilikum

Tilbehør:

Fuldkornspasta eller nye kartofler

Følg hjertetog sig ja til

Få masser af inspiration, sjove konkurrencer og hyggelige events for hele familien – direkte i din indbakke. Samtidig deltager du hver måned i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til City Vest. Vinderen får direkte besked via mail.