Sigrids Stue

Vi flyver som vinden blæser

Billeder og erindringer fra Gellerupparken.

Lars Henningsen og Sigrids Stue præsenterer luftfotografier fra Gellerupparken. Udvalgte fotografier kan lige nu opleves i City Vest på de digitale skærme, som står forskellige steder i centret. Optagelserne er sket med drage i stor højde hen over nye byggeprojekter, byggefelter, udgravninger og spor fra vores dagligdag.

Børn og voksne, der kom forbi, deltog i flyvningerne ved at gribe dragelinen, eller de kom med gode råd.

Vi kan se, hvordan nybyggeri ofte placerer sig på det, som mennesker har skabt og brugt i tidens løb. I Gellerup er det fx marker, vandløb, børneinstitutioner, skoler, veje, boligblokke, festplads og endda tennisbaner og en kælkebakke.

Luftfotografierne er blevet til i Gellerupparken siden 2015. Der er anvendt et lille sportskamera under en drage, da netop dette udstyr er synligt, tværkulturelt og inddragende. Det kan ikke i så grad siges om fx en droneoptagelse.

Kunstplatformen Sigrids Stue i Gellerup er kunstnerisk basis for tilblivelsen af de mange serier af luftfotos.

Sigrids Stue er en samarbejdsbaseret kunstplatform, der arbejder ud fra en aktiv og kunstnerisk tilstedeværende praksisform i den lokale hverdag.

Sigrids Stue fokuserer på kunst i det offentlige byrum og vi forholder os kritisk, æstetisk og producerende til den omfattende byudvikling, som foregår i Gellerup.

www.sigridsstue.dk