Sammen om den gode sag i City Vest: Mød alle dem, der gør en forskel 

Oplevelser Services Services

19. november 2020

Den Syriske Skrædder & Square One

DET GODE HÅNDVÆRK HITTER

Har du besøgt Den Syriske Skrædder i City Vest? Manden bag skrædderen hedder Mohamed Eissa og har mange års erfaring med skrædderkunsten.

Han kom til Danmark med sin familie i 2014 fra Aleppo, da krigen tvang ham til at flygte, men inden da havde han sin egen skræddervirksomhed med 20 ansatte i den syriske storby. I Danmark er han startet forfra. Først med et praktikophold hos Strauss Skrædder i centrum af Århus og siden med sin egen virksomhed ‘Den Syriske Skrædder’, der startede i iværksætterhuset Square One og efterfølgende fik egen butik i City Vest.

“Jeg var bekymret for, om kunderne kunne finde mig, men der er hele tiden nogen. Så jeg har fået råd til at ansætte Ahmed.”
Mohamed Eissa, ejer af Den Syriske Skrædder

Hjælp fra Square One i Gellerup

Square One er et fællesskab og iværksætterhus i ­Gellerup, som hjælper iværksættere med at teste og udvikle idéer, og som giver både sparring og mentoring til de nye virksomhedskoncepter. De har haft stor betydning for Mohammeds skrædderbutik, fordi huset hjalp Mohammed med at etablere en virksomhed, som han kan leve af, og hjalp med at skabe et netværk via Facebook, som støtter ham og sender ham opgaver. På Facebook får han stadig forespørgsler fra både København og Ringkøbing, og i butikken får han nu masser af forespørgsler fra kunder.

 

Føtex & lokalområdet

“SOM VIRKSOMHED KAN VI JO VIRKELIG GØRE EN FORSKEL”

Det er vigtigt, at føtex kan være med til at give tilbage til 8220. Det mener varehuschef i føtex, Niels Gårde. “Derfor har vi valgt at være en aktiv medspiller i lokalområdet,” fortæller han. Det betyder, at føtex står bag en række lokale initiativer, blandt andet et samarbejde med Sødalskolen, sponsorat af Brabrand Håndboldklub og et tæt samarbejde med lokal­mediet ‘Vores Brabrand’. “Desuden arbejder vi sammen om jobdating med det bolig­sociale hus, Yggdrasil, her i Gellerup. Så kan lokale ledige borgere få mulig­heden for at få et job i føtex,” ­fortæller varehuschefen.

Får hjælp af lokale

Niels er selv fra Odense. Derfor ­betyder det meget, at han får hjælp fra blandt andre Chadi Ali Kayed, som er næstformand i beboer­foreningen, til at forstå området. “Chadi og jeg har mange gode og lange snakke omkring området og den udvikling, det er i,” forklarer Niels. Et af føtex’ seneste sponsorater er drikkevarer i form af vand og sodavand til E&P Huset, da Covid-19 var på sit højeste i området. “Vi kommer også i fremtiden til at deltage aktivt, når der er brug for os, og vi er stolte af, at vi som virksomhed kan bidrage så meget til lokalområdet,” fortæller han.

Tip! Besøg E&P Huset i Gellerup, og bliv klogere på bydelen i rivende udvikling.

Læs mere om føtex her. 

Bliv farvet med bæredygtige produkter helt uden skadelig kemi hos Organic Way.

Organic Way & miljøet

PLEJ DIT HÅR, OG BESKYT MILJØET

I City Vest finder du økologisk hverdags­luksus helt ud til hårspidserne. Organic Way er nemlig ikke bare en god frisørsalon, det er også en økologisk frisør og skønhedssalon, der har fokus på bæredygtige produkter til dig og dit hår.

Bag salonen står Gitte Brandt Damgaard, der har arbejdet med miljø­rigtige produkter og ammoniakfri farve i over 22 år og åbnede Organic Way i 2018. Hun er uddannet international master trainer hos Oway (Organic Way of Life), der laver hårprodukter på den biodynamiske og miljøvenlige måde, og underviser hun i brugen af de bære­dygtige produkter.

Hårfarve på bæredygtig vis

Når du får farvet og klippet dit hår hos Organic Way, kan du derfor være helt sikker på, at du kun bliver behandlet med økologiske produkter uden tilsætnings­stoffer. Både plejeprodukter og farveteknikker tager nemlig afsæt i den bæredygtige tankegang. Det gør de blandt andet ved at have en høj koncentration af botaniske ingredienser, der er utroligt effektive og samtidig meget mere skånsomme mod miljøet.

Hos Organic Way kan du stadig få lavet alt fra ­balayage til reflekser, blot med miljøvenlige produkter.

Find Oway hos frisøren i City Vest

Du kan selvfølgelig også købe de miljøvenlige Fairtrade-produkter fra Oway i frisørsalonen i City Vest, så du kan fortsætte den bæredygtige pleje hjemme hos dig selv. Du finder alt fra shampoo og balsam til lækre hår­masker og olie.

Organic way of life

– Alle produkter er biodynamiske, økologiske og Fairtrade.
– 
De har en høj koncentration af botaniske ingredienser, som er skånsomme for dig og for miljøet.
– De bruger genanvendelige glasflasker og har reduceret ​plastikforbruget med 99 %.

Læs mere om de økologiske produkter fra Organic Way her. 

 

Nye iværksættere i City Vest

VELKOMMEN TIL TO VINDER-BUTIKKER

Kig forbi vores to spritnye butikker på dit næste besøg i City Vest.

Brain­child og BARe VIN hedder de to nye koncepter, og de er vinderne af vores store iværksætter­konkurrence, hvor præmien er et butikslokale i City Vest i tre måneder.

“Vi stiller lokalerne til ­rådighed for at give de to projekter en mulighed for at prøve kræfter med egen butik. Vi ved, at det er svært at slå igennem med et nyt koncept, og det er blevet en hjertesag for os at støtte op om iværksætteri, både i lokal­området og i resten af Århus,” fortæller center marketing manager for City Vest, Anja Ballegaard.

Martin stiftede Brainchild for fire år siden. I dag arbejder han fuldtid på at designe plakater.

Smukke plakater

Brainchild er en plakatvirksomhed, hvor danske møbelklassikere fortolkes bogstaveligt, så du kan finde ikoner som Ægget og Koglen i deres oprindelige betydning til din væg. Manden bag Brainchild er 28-årige Martin fra ­Hasle. Han er uddannet skilteteknikker og mediegrafiker, men har siden 2019 arbejdet fuldtid på at designe plakater i Brainchild.

BARe VIN er startet af de to unge iværksættere, Brita og Kristian, der begge har en stor passion for vin.

Vinbutik og vinbar

BARe VIN er din nye vinbutik og vinbar i City Vest. Her kan du smage spændende druer og få råd af de dygtige mennesker bag, Kristian og Brita, der har en stor viden om vin. BARe VIN mener, at vi skal være sammen om vinen. Derfor vil butikken også holde vinsmagninger og events, hvor du kan lære meget mere om vine.

Læs endnu mere om de to iværksættere her.